Ora Planetei 2013

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Sâmbătă, 23 martie, în pofida frigului şi a vântului ce au marcat acest week-end, zeci de participanţi din ţara noastră s-au solidarizat cu milioanele de persoane din întreaga lume pentru a spune planetei că „Nouă ne pasă!”. Gas Natural Fenosa în Moldova susţine evenimentul din 2009 şi desfăşoară anual mai multe activităţi de instruire cu privire la eficienţa energetică şi, în special, de informare referitor la „Ora Planetei”.

 

Evenimentul din Piaţa Marii Adunări Naţionale a început la 17:30. Participanţii au scris mesaje de încurajare şi sugestii pentru a salva Planeta, au savurat din evoluările la -100C ale artiştilor autohtoni. Programul a culminat la ora 20:30 cu numărătoarea inversă şi deconectarea iluminatului stradal pentru o oră în centrul capitalei.

 

Ora Planetei este o acţiune simbolică, pe care o realizăm nu cu scopul de a plăti mai puţin companiei Gas Natural Fenosa, ci pentru a uni vocea noastră cu vocea milioanelor, sutelor de milioane de femei şi bărbați din întreaga lume, pentru a spune clar şi tare că vrem un viitor mai bun pentru planeta noastră, că ne preocupă fumul şi că deja realizăm diferite iniţiative pentru a reduce contaminarea, că dorim mai multe păduri pentru a purifica aerul pe care-l respirăm; că vom utiliza energia într-un mod raţional, fără a o epuiza; că vom utiliza surse mai ecologice cu mediul ambiant pentru a genera energia pe care-o consumăm, ca de exemplu soarele, vântul şi apa. Dorim să lăsăm copiilor noştri o Terră mai curată, mai sănătoasă şi mai frumoasă”, a menţionat domnul Jose Luis Gomez Pascual, country managerul Gas Natural Fenosa în Moldova.

 

 

Gas Natural Fenosa a monitorizat curba consumului în ziua de 23 martie şi face publice următoarele constatări:

  • Volumul de energie consumat în intervalul dedicat acţiunii globale „Ora Planetei” la 23 martie 2013 a constituit cu peste 41.000 kwh mai puţin decât cel specific unei zile de sâmbătă a lunii martie cu temperaturi situate sub -7°C, precum ar fi 16 martie curent.
  • De asemenea este necesar a fi luat în consideraţie faptul că în mai multe zone ale ţării la 23 martie au avut loc deconectări şi întreruperi de livrare a energiei electrice din cauza intemperiilor.