Măsuri de precauţie pentru clienţii Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Versiune pentru tipărireVersiune pentru tipărire

Prin prezentul aviz, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage din nou atenţia consumatorilor de energie electrică deserviţi, că recent s-a constatat activizarea unor postări noi cu caracter denigrator şi manipulator pe reţelele de socializare, folosindu-se ilegal interfaţa unor portaluri de ştiri, precum www.10tv.md , www.protv.md , care vizează compania Gas Natural Fenosa în Moldova. Scopul final al acestor postări este de a promova şi de a comercializa nişte pretinse dispozitive electrice, dubioase atât sub aspectul corespunderii lor, cât şi al securităţii consumatorilor.


Postările în cauză fac referinţă la presupusa „eficienţă” a dispozitivelor promovate şi care, chipurile, ar asigura economisirea substanţială a energiei electrice consumate şi rezultatele miraculoase ale utilizării lor. De asemenea, se face trimitere la decizii inexistente ale unor instituţii de stat de drept în raport cu compania Gas Natural Fenosa în Moldova privind achitarea unor amenzi exorbitante şi redistribuirea ulterioară a unor compensaţii considerabile către clienţi. Postarea conţine, de obicei, imagini false ale unei scrisori contrafăcute, adresate unui aşa-numit „client”, textul acesteia având un conţinut de intimidare, motiv pentru care consumatorul ar fi acţionat întreprinderea în instanţă. Trebuie să menţionăm că, dacă anterior astfel de postări doar foloseau numele întreprinderii pentru a-şi promova schema frauduloasă, de această dată „autorii” au mers mai departe, dedicându-se difuzării unor afirmaţii calomnioase şi false ale unor decizii inexistente în realitate ale instituţiilor de stat, însoţite de comentariile unor pseudo avocaţi şi experţi - toate acestea făcând parte din arsenalul de instrumente murdare de convingere a potenţialilor cumpărători ale acestui dispozitiv electric, dar şi de calomniere a furnizorului privat de energie electrică din Moldova. Precizăm că această schemă frauduloasă este aplicată în mai multe ţări, precum Ucraina, Federaţia Rusă ş.a. folosind exact acelaşi conţinut informaţional.


Pentru evitarea eventualelor acţiuni de manipulare a consumatorilor de energie electrică, Gas Natural Fenosa în Moldova solicită tuturor clienţilor săi să nu se lase înşelaţi de astfel de postări capcană şi să manifeste o atenţie sporită în acest sens.


Pentru a vă proteja de escrocherii procuraţi produse doar din reţele oficiale, care activează legal, cu respectarea tuturor normelor stabilite, produse ce sunt recunoscute şi acceptate de organele de resort din Republica Moldova pentru utilizarea conformă a normelor legale şi sub aspectul securităţii şi sănătăţii.
 
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare

Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

06.06.2017