Intemperia a afectat reţelele electrice. Au loc lucrări de repunere a serviciului

Serviciul Meteorologic de Stat a emis pentru zilele 17-18 ianuarie, curent, parţial Cod Portocaliu şi Cod Galben de condiţii meteorologice deosebit de complicate manifestate prin precipitaii puternice, predominant sub formă de lapoviţă. însoţite de vânt nord-vestic cu intensificări de până la 15-18 m/s.  În dimineaţa zilei de astăzi, joi, 18 ianuarie, acestea au acoperit practic întreg teritoriul ţării, afectând buna funcţionare a reţelelor electrice, ceea ce a generat o serie de deconectări avariate cauzate de numeroase rupturi de conductori.
 
 
Conform informaţiei operative înregistrate de Centrul de operare al companiei, la ora 9:15 a zilei de astăzi, urmare a rafalelor de vânt puternic şi a depunerii precipitaţiilor pe conductori au rămas parţial sau în totalitate fără energie electrică circa 200 de localităţidin raioanele de centru şi sud ale ţării, precum Criuleni, Străşeni, Orhei, Teleneşti, Călăraşi, Ialoveni, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii Noi, Hânceşti, Comrat, Cahul, Cimişlia, Leova, Ciadîr-Lunga, Vulcăneşti, Taraclia, Cantemir, de asemenea, din suburbia mun. Chişinău. Situaţia este în continuă schimbare, în funcţie de impactul condiţiilor meteorologice în anumite zone.
 
Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent toate echipele operative ale companiei şi ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Trebuie menţionat faptul, că intemperia a înrăutăţit şi situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu dificultate. Acest fapt influenţează în sens negativ deplasările echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice.Pentru deblocarea accesului către drumurile principale compania este în contact permanent cu Serviciul Situaţii Excepţionale.
 
Deoarece avertizarea “Cod Galben” de precipitaţii intense şi vânt puternic, emisă de Serviciul meteorologic de Stat se va menţine până în seara zilei de astăzi, 18 ianuarie, atragem atenţia populaţiei asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalaţiile electrice:

– ocoliţi conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci;
– nu atingeţi conductoarele electrice rupte şi căzute la pământ;
– nu interveniţi în instalaţiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări. 
 
Despre orice incident informaţi in regim de urgenţă furnizorul de energie electrică  prin următoarele canale:

·         La telefonul Serviciului 24h –  022-43-11-11.
·         Prin intermediul chatului disponibil de pagina noastră web.
·         Pe Viber apelând la numărul 062161111.
·         Pe Facebook, accesând pagina noastră: https://www.facebook.com/gasnaturalfenosamoldova
 
Întreprinderile Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii să manifeste răbdare și înțelegere a acestei situații deosebit de complicate şi îi asigură că depune eforturi susţinute pentru restabilirea cât mai urgentă a serviciului.
 
Departamentul Relaţii Externe şi Comunicare
Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A.

Arhiva noutăților

ianuarie 2018
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Replica Tag Heuer Replica Hublot watches fake rolex for sale imitation service breitling fake Watch Explorer faux cheap clone breitling watch replica watch china buy christian louboutin black slingback replica rolex imitation knockoff Montblanc Watches